Pàgines

diumenge, 13 d’octubre del 2013

Guia de treball - Va de mestres

CELA, J. i PALOU, J. (2004). Va de mestres. Carta als mestres que comencen. Barcelona: Rosa Sensat.

Objectiu

Reflexionar, a partir de l’anàlisi del llibre, sobre la figura del mestre, com a professional i com a persona, en l’àmbit escolar. 

Descripció de l’activitat

A. Lectura del llibre
B. Lectura en veu alta al seminari i anàlisi de diferents capítols
C. Anàlisi dels autors, de l’estil i del context per escrit

  1. Recerca de la trajectòria professional dels autors en el seu context social, cultural i escolar.
  2. Intencionalitat dels autors i destinataris als quals adrecen la carta (cal il·lustrar-ho amb dues citacions dels autors).
  3. Trets característics de l’estil literari que es reflecteix al llarg dels diferents capítols: com s’expressen els autors, to de la narració, si fan referència a experiències, vivències, si donen consells, si utilitzen sentències, frases fetes, relació amb altres disciplines -cinema, literatura, etc. Exemplificar-ne dos que aparegui al llarg dels capítols.

D. Anàlisi del contingut 

  1. Expressar per escrit la idea fonamental de 6 dels capítols. La tria la realitzarem al seminari

E.Reflexió personal   

  1. Escriure una carta de resposta als autors (2 fulls) en la qual expresseu els aspectes que us han interpel·lat, les qüestions que us provoquen com a futurs mestres, les inquietuds que us desvetllen, aspectes amb els quals no esteu d’acord, etc. 

F. Lliureu el treball correctament escrit (seguiu les pautes de presentació de treballs). Al ser el primer treball cal que el porteu imprès al seminari i, també que el pengeu a la carpeta compartida pel tutor. La resta de treballs solament es lliuraran en format digital.


By: Bohman

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada